„Un om intre oameni”

Asociația Studențeasca Amicus în parteneriat cu ADRA desfășoară proiectul „Un om între oameni”, proiect ce are în vedere integrarea socială a persoanelor cu dizabilități.

Început din luna aprilie a acestui an, proiectul constă în întâlniri tematice organizate de tinerii studenți cu un număr din ce în ce mai mare de persoane cu dizabilități, o dată sau de două ori pe lună, întâlniri la care fiecare participant contribuie cu ceva. Se organizează ateliere de muzică, literatură, bucătărie, croitorie unde sub îndrumarea plină de viață a studenților, fiecare își poate regăsi și exprima talentul pe care îl are .

Atmosfera instaurată este una foarte caldă, întrucât fiecare participant se simte liber și bucuros să participe la fel ca într-o familie.

Numărul cu care s-a început a fost de 25 de persoane iar la ora actuală a crescut la 40 și ar putea crește și mai mult dacă nu ar fi limitele impuse de spațiul sălii unde se desfășoară activitățile. De asemenea frecvența întâlnirilor ar putea crește dacă s-ar rezolva problema transportului participanților. Fiind vorba în general de persoane cu dificultăți locomotorii este nevoie de cineva care să meargă să îi ia de acasă.

Impactul proiectului este foarte mare în rândul persoanelor cu handicap care prin participare simt ca s-au alăturat unei familii mai mari și că problemele împărtășite sunt mai ușor de dus decât cele neîmpărtășite.

„Capacitatea sufletească a acestor oameni este deosebită fapt pentru care ne dorim ca acest gen de proiect să se răspândească în toată țara pentru ca numărul de participanți să poată fi cât mai mare” ne-a declarat pastorul George Uba, coordonatorul proiectului.
Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Proiectul „ Un om între oameni” schimbă viețile participanților dar și ale organizatorilor, motiv pentru care vă invită să vă alăturați.

Răspunde

Privacy Policy Settings