Susține și tu primul spital de refugiați

ADRA România dorește să sprijine înființarea primului spital ADRA care se construiește acum într-o tabără de 35.000 de refugiați lângă Erbil, capitala Kurdistanului. Spitalul va acoperi nevoile medicale ale unei populații de 100.000 de persoane în regiune.

Acești refugiați sunt cei mai necăjiți oameni din fostele zone ocupate de ISIS (în special Mosul – fostul Ninive) și care nu au avut puterea să fugă din calea războiului. Asistența medicală și psihologică este cea mai mare urgență.

Dorim să facem apel la susținătorii ADRA care au știut mereu să simtă alături de cei în nevoie. Prin donațiile primite, dorim să achiziționăm echipamente necesare desfășurării activității, ce urmează să fie trimise către spital la sfârșitul lunii iulie.

Lista echipamentelor necesare:
1. 50 de lenjerii pentru paturi (plus halate albe);
2. EKG (plus electrozi și gel);
3. Monitoare (TA, AV etc.);
4. Defibrilatoare;
5. Termometre;
6. Tensiometre;
7. Stetoscoape;
8. Truse intervenție chirurgie;
9. Ecograf;
10. Aspiratoare secreții;
11. Injectomate;
12. Baloane resuscitare Ruben;
13. Laringoscoape;
14. Tărgi rigide;
15. Atele imobilizare fracturi;
16. Pulsoximetre;
17. Ventilatoare mobile ATI;
18. Mănuși sterile/chirurgicale;
19. Comprese sterile (plus comprese arși);
20. Feși (simple, autoadezive, elastice);
21. Seringi (2, 5, 10, 20ml);
22. Branule (albastre, roz, verzi) cu fixatoare și perfuzoare;
23. Sonde (nazogastrice, de intubare, urinare);
24. Gulere cervicale.

O altă nevoie urgentă și importantă este un fotoliu stomatologic complet. Acesta poate fi și la mâna a doua, dar să fie într-o stare foarte bună.

Din anul 2015, atât în țară, cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

  • voluntariat (în țară sau în afara țării),
  • donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
  • donații financiare în conturile ADRA,
  • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

Vă mulțumim pentru ajutor și pentru distribuirea acestei informații!

Pentru orice detalii vă rugăm să ne contactați la: 021-25 25 117 sau office@adra.ro.

ADRA România

Un răspuns

  1. […] La o săptămână distanță, în România, în comunitatea Labirint din București, sâmbătă după-amiază a fost un program special. Brașov Mihai, pastor în comunitatea Labirint și responsabil de proiect, și echipa lui de 12 voluntari au povestit experiențele prin care, cu ajutorul lui Dumnezeu, au trecut cu bine timp de o săptămână în Irak. Au adus și două familii de refugiați din București, care au intrat cu acea ocazie pentru prima dată într-o biserică creștină. În timpul programului a fost prezentat planul de susținere, împreună cu ADRA, a spitalului adventist din Irak, singurul spital pentru refugiați din nordul Irakului (este la 20 de kilometri de Mosul și deservește 100 000 de refugiați; pentru mai multe informații, vezi site-ul ADRA  http://adra.ro/stiri/sustine-si-tu-primul-spital-de-refugiati.html). […]

Răspunde

Privacy Policy Settings