ADRA ESTE AICI pentru familia Munteanu, prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

Update 15.11.2020, ora 20:00

MULȚUMIM!

Oameni buni, cu ajutorul vostru, cele șapte suflete ce compun familia Munteanu, o familie greu încercată, respectiv cinci copilași și părinții lor se vor bucura, în sfârșit, de căldura unui cămin înainte de venirea iernii, un loc unde pot exclama cu bucurie ”În sfârșit, acasă!”.

În momentul de față, voluntarii ADRA lucrează cu toată inima pentru finalizarea construcției astfel încât aceasta să fie gata înainte de iarnă.

Menționăm faptul că bugetul necesar stabilit pentru realizarea proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!” pentru familia Munteanu a fost de 35.000 lei și că, în urma donațiilor dumneavoastră, s-a strâns suma de 36.239,22 lei.

Încă o dată,

MULȚUMIM!

ADRA România

Update: 08.11.2020

Trăim în lumea aceasta unele situații dificile, chiar dramatice am putea spune. Viața unor semeni de-ai noștri cunoaște provocări greu de gestionat fără ajutorul oamenilor de bine. Familia Munteanu locuiește în satul Drăgești, comuna Todirești, județul Vaslui. Lucian și Nicoleta au împreună 5 copii, iar tatăl suferă de o boală necruțătoare, tetrapareză spastică, astfel limitându-i posibilitatea de a munci pentru a-și întreține familia. Marius, cel mai mare dintre copii, în vârstă de 20 de ani, oferă din venitul propriu sume de bani pentru a-și ajuta familia. Cerasela, în vârstă de 16 ani, este o elevă de liceu silitoare, cu rezultate foarte bune la învățătură. Ceilalți trei copii, Maria de 13 ani, Mihaela, de 6 ani și Radu de 4 ani, completează buchetul familiei Munteanu.

Dificultatea majoră pe care o întâmpină la momentul acesta este că nu au o locuință proprie. Cu mai mult timp în urmă o familie le-a permis să locuiască în casa părinților cu promisiunea că în viitor le vor dona gospodăria. După ce familia Munteanu a făcut renovările necesare pentru a putea locui și după racordarea energiei electrice li s-a condiționat rămânerea în acea locuință de achitarea sumei de 70.000 lei. Din cauza faptului că ei nu dispun de această sumă și a faptului că locuința respectivă este foarte veche, a fost nevoie să se orienteze într-o altă direcție. S-a găsit o familie binevoitoare care le-a oferit gratuit un teren pentru a construi o casă nouă. În ciuda handicapului fizic, Lucian a transportat cu căruța diferite produse pentru săteni, iar din banii câștigați a cumpărat 10 paleți de BCA-uri, balastru pentru casă și a plătit intabularea terenului.

Prin bunăvoința voluntarilor și a sponsorilor, casa a fost ridicată și acoperișul pus și învelit cu tabla, de asemenea au fost montate ferestrele. Pentru ca familia Munteanu să se poată muta în propria lor casă este nevoie de achiziționarea tablei pentru acoperiș, turnarea trotuarelor și a scărilor de acces, izolarea pereților exteriori, realizarea instalației și racordarea la rețeaua de energie electrică. De asemenea, este nevoie de achiziționarea ușilor interioare și exterioare, realizarea tencuielilor și zugrăvelilor interioare, montarea sobelor de încălzire, a tavanelor și pardoselilor interioare. Suma necesară acestor lucrări este în valoare de 35.000 lei (aproximativ 7.000 de euro).

La momentul actual, prin bunăvoința donatorilor care au dat o mână de ajutor pentru a îndeplinii visul acestei familii de a se muta în propria casă în prag de iarnă, s-a strâns suma de 11.098 lei din necesarul de 35.000 lei, dar în continuare este nevoie de suma de 23.901 lei pentru a duce la bun sfârșit visul acestei familii și de a finaliza construcția casei.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „În sfârșit, acasă!” și să se implice susținând familia Munteanu, o pot face prin:

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România construiește locuințe sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate în colaborare cu autoritățile locale. În fiecare an ADRA construiește mai multe astfel de locuințe, contribuind în acest mod la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară, dar și din străinătate.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Răspunde

Privacy Policy Settings